Wednesday, 24 October 2012

cerita terindah : semester 3

Assalamualaikum kawan-kawan .. dah lama aku tak update blog kan ?? haha .. maklum lahh byk assignment siket lgpon malas lah nak update,kena tggu mood dtg baru boleh membebel kat sini .. haha .. so entry kali nih aku nak cite pasal SEMESTER 3.. nak dgr tak ?? kalau nak tau meh tgok yg seterusnya okay ?! stay tunedd .. 


ok gambar kat atas tuh gambar budak-budak kelas aku bersama Sir Eric.. hehe .. 

baiklah mari lerr kite mule ye .. seperti semua budak KPTM sedia maklum dan yg tak tau meh aku bg tau .. kat KPTM nih setiap semester akan ade rombakan kelas so semester nih aku masih lagi stay kelas yg same tp tau lah mesti ade muka org baru kan.. yg cume stay dgn aku ialah mazleen, nadirah, dan lain-lain lagi lah 
( malas nak list panjang-2 ) haha.. jadi permulaan semester not so bad sbb aku dapat satu kelas dgn Along aku, yippi! haha .. sape tak seronok kan bila bff kite satu kelas ngan kite kan, aku lah org yg paling seronok kat dunia nih .. haha .. tp dalam keseronokan ,mesti ade kedukaan kan , seperti yg sedia maklum walaupon aku dapat sekelas dgn Along tapi kami terpisah pulak dgn Adik , seperti yg berlaku kat aku semester lepas, aku sorg-2 so semester nih Adik pulak yang sorg-2 .. tapi takpe lahh nih dikatekan sbg cabaran kat Adik .. ape-2 pon kami tetap tidak terpisah insyaAllah :) 

ok berbalik kepada gelagat budak-budak kelas aku plak .. hurmm , diorg nih sume ok je takde yg sombong sangat tapi biase lah klau dg org yg kite tak kenal lambat siket lahh nak kamcing kan .. haha .. tp skrg kteorg dah semakin rapat tp tuh lahh baru je nak rapat mesti dah nak abes semester ..hurmmm nak buat mcm mne kenalah ikot procedure kann .. dalam kelas kami boleh dikatekan berpuak-puak jgk lahh tp tadek lah sampai tak bertegur sape kann, diorg masih oleh bertoleransi lagi .. meh aku cite siket geng-2 yg ade dalam kelas ehh, mcm yg budak kelas aku ckp geng kami terbahagi kpd 6 geng .. haha .. nampak ? terok tak ? terok kann .. haha .. ok geng yg first geng budak laki, geng ke-2 geng Aku, yg ke-3 geng Haizum, yg ke-4 geng Sushi, ke-5 geng Syira basit n the last one is geng kecik .. haha .. setakat nih geng yg paling saling berlumba-2 ak dptmarkah tinggi antara geng Aku ngan geng budak laki .. haha .. kteorg mesti fighting each other tp saingan tuh yg sihat lahh .. klau tak geng Aku yg paling tinggi markah dia mesti geng budak laki tuh lahh kann .. errr! hahaha .. tapi walaupon kteorg bersaing tp tetap berkongsi pendapat ngan segala yg hendak ditanye or pape je lahh ..as long as kteorg tak gadoh .. hehe ..

okay now proceed to describing lecturer plak .. huhu .. ok first lecturer is sir Eric .. okay sir nih boleh dikatekan sir aku tiap-2 sem .. haha .. sbb sem lepas pon dia ajar aku gak, so bila dah tau sir Eric yg ajar jadi aku tak takot sgt lahh sbb aku dah biase tgk dia mengajar ...sir nih ajar mmg ikot totally syllabus cume dia jump to chapter yg rasenye tak penting untuk diajar .. tp sem kali nih sir lebih advance sbb skrg sume info sir cume post kat peshbuk je .. haha .. nampak tak ?? haha .. pape pon terima kasih sir sbb ajar saya n doakan saya okay .. 

seterusnya plak aku nak cite pasal sir Saofien,ok sir nih mmg best n boleh kire fav lect gak lahh .. haha .. coz dia nih kire mcm caring siket pastu bile dia mnegajar aku boleh tangkap ngan cpt tp lps tuh aku lupa balek kan .. haha .. tp takpe asalkan aku dapat gak blaja subjek nih , lg satu sir nih x kedekut ilmu, dia selalu cite pengalaman dia kat kteorg tuh membuat aku lagi semangat nak blaja..hehe ..terima kasih jugak ehh sir ajar saya nih ... hehe

next, miss Ahzilah..miss nih miss paling sporting sbb miss nih dia terima je ape yg kite komplen , kdg-2 kteorg komplen pasal kolej lahh, pastu buku lahh n ape-2 yg nak di komplen lahh .. haha .. miss pon setuju je pae yg kteorg cakap yang paling penting dalam kelas miss nih jugak geng aku dapat markah paling tinggi tau .. haha .. bangga jap, klau kite tak puji diri kite sendiri sape lagi kann .. haha.. so terime je lahh ehh .. ok selain tuh lecturer yg ajar kami ialah sir Saiful, haa sir nih paling kelakar, dia klau nak ckp mmg ikot suke je nak ckp maklumlahh dia pernah jadi cikgu dulu tuh yg klau masok kelas je sir nih ajar kami mcm dia ajar budak sekolah, pastu sir klau ckp mmg laju kot .. haha .. 

lepastu, Mr Ariff plak,ok sir ajar aku english so tau-2 je lahh klau dah masok kelas english kan kena lah sepeking om putih .. haha .. tp tuh cume awal-2 je lps tuh dah tak sgt dah .. dalam kelas nih jugak kteorg paling byk present maklumlah paper nih takdek mid-term ngan final cube 100% bergantug pade carry mark je lahh tuh yg kteorg struggle giler bile buat assgmnt subjek nih .. haha..pape pon sir ajar mmg best..hehe ..ok yg last ialah sir Fahimi ,ok sir nih cool n sempoi ! cara dia mengajar mmg tak rase lgsg stress sbb sir nih anggap mcm kteorg nih kawan dia , boleh bg pendapat ape-2 je yg kterog tak puas hati, pastu klau cite bab makan mmg sir nih terel .. haha .. sume tempat dia tau, fuhh mmg byk pengalaman! hahah .. papepon kpd semua lecturer saya harap dpt doakan kejayaan saya dan kawan-2 okay .. thank you!
ok lah tuh kann, rasenye tuh je dulu nnt aku update lagi .. korg tggu je k .. nih ade gambar siket meh tgk ..






terima kasih kerana sanggup melayan kerenah blog yg buruk nih  ^_^ ..
have a nice day ye.. Assalamualaikum ..
insyaAllah nnt aku sambung lagi mengarang, nak cite pasal FNS_group plak .. hehe .. bye