Sunday, 28 October 2012

meh baca kat sini, nak kongsi cerita siket .. hehe

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh .. 
Alhamdulillah bertemu lagi kita di blog ini ye?!  

Erm baiklah entry kali ni aku nak cerite pasal FNS plak seperti yg aku janji nak tulis cite nih kan .. haa nih lah masenye untuk aku membebel pasal diorg nih .. ok ape yg korg nak tahu pasal kteorg nih ? mesti nak tau siapekah yg menganggotai group nih, mcm mane kteorg berjumpe sampai jadi rapat kan ? dan mcm-2 lagi lahh korg akan tahu sekejap je lagi k sbb aku nak kasi korg tgk gambar FNS nih dulu ok tp sebelum tuh aku nak bg ta ape yg di maksudkan FNS tuh, FNS nih terdiri dprd name kteorg iaitu F-Filzah, N-Nurmazleen dgn Nadirah n lastly S-Suhairah dgn Syahirah (aku) .. so dah tau kan ?? meh tgk gambar nih k .. cekitdaouut! 



haa gambar nih edited by Nad .. cantek tak ?? hehe ..

ok aku kenalkan sorg-2 k aku mule dari kiri .. yg pertama tuh Filzah Aqilah..aku kenal dia sejak masok semester 3 nih sbb aku dapat satu kelas dgn dia, sbenarnye aku mmg dah kenal dia tp tak bertegor pon sbb mastu kteorg satu kelas dalam kelas MPW kelas nih digabungkan 3 section haa sejak tuh aku mcm cam tak cam lah muka dia, dia nih aku pggl Filz with silent 'z' .. haha .. first berinteraksi aku dgn Filz nih aku rase mcm nak kenal dia lagi lebih dan Filz nih jugak boleh kire sekepale ngan aku pastu gila-2 pastu dia kala gelak mmg satu kelas boleh dgr .. haha .. tp dgn gelak dia tuh juga aku akan merinduinya adoi pon terr then bila kteorg buat keje dalam group mmg Filz nih je yg jd MC ke atau yang bg intro sbb dia nih peramah orgnye lagi pon klau dia present perghh boleh tahan gak lahh .. haha .. lagi ape ehh ?? erm rasenye th je lahh kot .. hehe .. ape-2 pon tenkiu jadi kawan aku .. 

ok now giliran Mazleen plak .. haa dia nih mcm korg tak kenal plak kan ?? dia nih sat kelas ngan aku sem lepas pastu sem nih plak kite bertemu jodoh lagin, cewahh .. haha .. aku dapat satu kelas lagi dgn Leen .. hehe .. aku ngan dia mmg dah biase lahh klau bergurau ke ape ke mmg dah biase sgt lah ngan Leen .. haha .. sweet je .. tp ape yg ska pasal Leen nih, dia klau marah mmg betol-2 siap beremosi lg plak tuh .. haha .. kelakar je, pastu aku selasa lh kawan ngan Leen nih mmg dr sem lepas kteorg rapat so x janggal lgsg lah klau ngan dia .. haa ade lagi satu cite, ak mmg ska bwk kereta Leen .. haha .. sbb kereta manual so aku  pon dah lama tak bwk manual kan, bila je dia drive dr rumah bwk ke kolej kan haa aku ape lagi aku try lahh bwk.. first  time ak bwk mmg mati enjin tp lps th dah biase bwk kereta Leen dah tak mati enjin dah .. haha .. ok lah setakat tuh je lahh .. anyway terima kasih jadi kawan aku ..

next, Nadirah Aqilah ! hehe .. ok Nad nih plak kirenye kakak kteorg lahh sbb dia lahir dulu .. haha .. walaupon dia lebih dewasa drpd kteorg tetapi dia tak mcm kakak .. haha .. sbb perangai dia mcm kteorg gila-2 pastu suka sgt lahh nak mengeluarkan kata-2 kesat .. haha .. sbb Nad nih kla ckp mmg main lepas n pedas tp hati tetap baik, bukan baik je cantek plak tuh .. teringat aku bila satu hari tuh kteorg tgh lepak minm kat kedai dpn kolej ade plak mamat nih bg wakil surh mntk nombor kat Nad .. hahaha .. Nad ape lagi kan tak layan lahh klau betol-2 nak kenalah gentle kan tak main lahh wakil-2 nih .. haha.. past ila diorg dah nak blaa si lelaki tuh anta wakil lagi bg nombor dia kat Nad tp tulis kat atas tisu plakk .. haha .. nmpk tak punye pengecut ! haha ..tp ape-2 pon si Nad nih mmg best bila kawan ngan dia, mesti lah gelak je hari-2 .. haha.. btw terima kasih sudi berkawan dgn aku ..

lastly, pasal Suhairah plak a.k.a Along .. haa dia pon mcm korg tak kenal kan, along aku bersamaan kawan selamanya aku .. syukur Alhamdulillah aku dapat satu kelas ngan along sem nih, agak happy gila lahh .. mane taknye kan bff kite satu kelas mmg setiap hari , hari yg ditunggu untuk pegi kolej .. perghh happy dia Tuhan je lah yg tau .. hehe .. ok bila dah satu kelas ngan along kan , ape lagi hari-2 lah berkepit kesana kemari, pegi kelas sama-2 pegi buat assgmnt sama-2 semanya lah sama-2 aku rase aku tak ta lah mcm mane nnt aku tak same kelas ngan along sem depan, mesti tak best kan ?! aku harap aku dapat sat kelas dgn along n adek sekali .. hrmm .. ok cepatuh , aku paling suka tgk bila dia badmood .. perghh mmg kiut giler kot ! hahaha .. pastu jgn lah ditegur haa ade yang kena kang .. haha .. takot aku! haha .. pape pon angah harap kite dpt kawan selamaya sampai akhir hayat .. ingt tau angah syg along n adek ketat-2 :)

ok for the conclusion .. haha .. erm aku nak ckp terima kasih yg tidak terhingga kat korg nih sbb sudi jadi kawan aku , aku nak mintak maaf klau aku ade buat salah ke ape ke yg tak puas hati ke k .. aku nih hanya insan biase yg sentiase buat kesalahan .. sori sori sori .. dan mmg best dapat kawan mcm korg  :)

ok sebelum habes cite nih aku nak kasi korg tgk gambar .. jom !










No comments:

Post a Comment